Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Les oposicions de professors es faran entre setembre i desembre d’aquest any

ACN Barcelona.-Les oposicions de professors es faran entre setembre i desembre d’aquest any, segons han confirmat fonts del Departament d’Educació a l’ACN. El calendari inicial preveia que les proves es […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-Les oposicions de professors es faran entre setembre i desembre d’aquest any, segons han confirmat fonts del Departament d’Educació a l’ACN. El calendari inicial preveia que les proves es fessin al juny d’enguany però la conselleria va anunciar el seu ajornament per la situació generada per l’emergència sanitària del coronavirus i després de les peticions de diversos sindicats. En una reunió entre sindicats i administració aquest dimecres, s’ha decidit que el procés es farà a finals d’any. La decisió però no ha comptat amb el suport del sindicat majoritari, USTEC-STEs, que apostava pel concurs de mèrits o per traslladar les proves al juliol del 2021.

USTEC ha considerat que el Departament ha escollit l’opció “que no afavoreix ningú” i ha apuntat que la decisió ha comptat “amb l’oposició de la majoria sindical”. USTEC-STEs ha insistit que s’optés per l’article 61,6 de Estatut Bàsic de l’Empleat Públic que estableix que “només en virtut de la llei es podrà aplicar, amb caràcter excepcional, el sistema de concurs que consistirà únicament en la valoració de mèrits”. “No trobarem una situació més extraordinària que aquesta”, ha apuntat el sindicat.En cas de modificar el calendari, USTEC proposava passar les proves al juliol del 2021 però ha assegurat que la conselleria els ha contestat que no hi havia temps per garantir la incorporació al setembre del mateix any. El sindicat s’ha oposat a aquest argument i ha considerat que Catalunya és “l’única comunitat autònoma que no pot fer el procés al juliol i prendre possessió al el setembre del mateix any”.Davant d’aquesta situació, el sindicat ha augurat un “inici de curs caòtic” i que “es presenta complicat en plena ressaca de la covid-19”.Convocatòries futuresDe la seva banda, el Departament d’Educació ha argumentat que mantenir la convocatòria per a aquest any permet seguir amb el calendari previst per a les dels anys 2021 i 2022. Educació vol, d’aquesta manera, “donar seguretat als aspirants i esvair les incerteses”.Malgrat que el calendari encara no s’ha estipulat de forma definitiva, a manera d’orientació el Departament ha informat que la prova de llengües oficials serà la primera setmana del 2020, la presentació de la programació i unitat didàctica també aquella setmana, la defensa de programació i unitat didàctica entre el setembre i la primera quinzena d’octubre, la segona prova l’octubre o novembre del 2020, la valoració dels mèrits pel desembre i la resolució d’aspirants pel gener.Educació ha convocat 5.000 places de funcionari per al cos de professors d’ensenyament secundari, el cos de professors d’escoles oficials d’idiomes, el cos de professors d’arts plàstiques i disseny i el cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.