Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests a partir d’aquest dijous, quan entra en vigor la venda sense recepta

ACN Barcelona.-Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests d’antígens a partir d’aquest dijous, quan entra en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-Les farmàcies preveuen una demanda “alta” de tests d’antígens a partir d’aquest dijous, quan entra en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense recepta mèdica. “La gent té molta necessitat d’estar cribrada”, afirma la vicetresorera del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Marta Gento, a l’ACN. Gento adverteix que els propers dies podrien ser “una mica dificultosos” per trobar tests a les farmàcies ja que, com va passar amb les mascaretes, el mercat s’ha d’anar regulant. La representant del COFB indica que el cost d’un test ronda ara els 10 euros i que la fiabilitat és alta, però recorda que un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l’aïllament en cas de ser contacte.

El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts el reial decret, llargament reclamat pels farmacèutics i diversos sectors socials i econòmics, i aquest dimecres surt publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), però l’entrada en vigor és aquest dijous.