Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Les escoles bressol municipals de Barcelona acolliran 8.553 infants aquest curs després d’atendre el 65% de la demanda

ACN Barcelona.-Les 103 escoles bressol municipals de Barcelona acolliran aquest curs 8.553 infants en 605 grups. En el període de preinscripció es van oferir 4.563 places per a nous infants […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-Les 103 escoles bressol municipals de Barcelona acolliran aquest curs 8.553 infants en 605 grups. En el període de preinscripció es van oferir 4.563 places per a nous infants i la resta fins arribar al total estaven reservades per als inscrits en anys anteriors. En general, s’ha pogut atendre el 65% de la demanda però unes 2.300 sol·licituds han quedat sense plaça. El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, ha posat en valor que la situació ha millorat, també per la reducció de la natalitat, ja que fa una dècada s’atenia el 50% de la demanda. Ha afegit però que l’objectiu és continuar creixent i poder arribar a més famílies. La xarxa compta amb un centre més, l’escola Els Gats, al carrer Roger del barri de Sants-Badal.

Aquesta nova escola obre amb set grups i 104 places. A més, aquest equipament ofereix també el servei d’espai familiar de criança municipal (EFCM). La demanda atesa al barri de Sants-Badal ha augmentat un 8,6% respecte al curs anterior. En total a Sants-Montjuïc s’havien ofert 570 places i s’havien rebut 829 sol·licituds, amb la qual cosa s’ha atès el 65,5% d’aquestes.El districte on s’ha pogut atendre més demanda és Sarrià-Sant Gervasi (77,7%), ja que l’oferta era de 255 places i les sol·licituds van ser 305. En canvi, on s’ha atès menys demanda és a l’Eixample, un 47% com a resultat d’haver rebut 962 sol·licituds per a 452 places. Una situació similar es viu a Gràcia, on s’han atès el 52,1% de les 706 demandes per a 369 places ofertes. Una altra de les novetats del curs és l’obertura de dos nous grups de diversificació horària, un de matí i un altre de tarda, als centre Caspolino del districte de Gràcia. Amb aquest són dos els centres que ofereixen aquesta opció, després de la prova que es va fer a l’escola Germanetes de l’Eixample. L’horari reduït de matí és de 9 a 13.00 hores i el de tarda de 15 a 19.00 hores.Més educadores socialsD’altra banda, 10 escoles bressol municipals incorporaran educadores socials de l’Institut Municipal de Serveis Socials als seus equips. En el marc del Pla de Barris, passaran d’un a cinc professionals i de dos a deu escoles bressol. El 2017 es va posar en marxa una prova pilot al barri de Ciutat Meridiana i de Torre de baró i ara s’amplia a dues escoles més del Raval, dues de la Marina, dues del Carmel i dues de la franja Besòs.Es mantenen les mesures contra la covidGonzàlez ha explicat que en línies generals es mantenen les mesures decretades el curs passat per reduir el risc de propagació de la covid-19. Així, no es podran barrejar els grups. El regidor ha assegurat que estaran encantats en poder tornar-ho a fer tan bon punt la situació sanitària ho permeti, el mateix que per a l’entrada de les famílies als centres.