Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les escoles bressol arrenquen un curs “més tranquil” però amb el mateix neguit de les famílies els primers dies

ACN Llinars del Vallès.-Els més petits han estat els primers a començar el nou curs escolar 2021-2022. Les escoles bressol viuen aquests dies el procés d’adaptació dels infants i les […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Llinars del Vallès.-Els més petits han estat els primers a començar el nou curs escolar 2021-2022. Les escoles bressol viuen aquests dies el procés d’adaptació dels infants i les famílies a l’aula amb molta més tranquil·litat que el curs passat per la incidència de la pandèmia. “Veníem d’estar confinats i no sabíem com funcionaria, però aquest any estem més tranquil·les”, afirma la directora de l’escola bressol Petits Estels de Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Tot i el relaxament de les restriccions a nivell general, però, a les llars d’infants les mesures de protecció contra la covid-19 són “pràcticament les mateixes”. Aquest any arrenquen el curs 63.181 infants a les escoles bressol catalanes, una xifra molt similar a la de l’any anterior.

A l’escola de Llinars del Vallès expliquen que, a diferència de l’any passat, les famílies ja no estan obligades a canviar les sabates dels infants a l’arribar a l’escola. És l’única mesura que ha fet decaure la direcció de l’escola respecte el curs passat.La manera d’enfocar les propostes ja va canviar molt el curs passat, amb l’establiment de grups bombolla que impedeix poder plantejar activitats amb nens de diferents aules. Aquest curs arrenca “pràcticament igual” en aquest sentit.Tot i les limitacions, la directora del centre, Teresa Pou, defensa la necessitat dels infants de viure aquesta etapa educativa no obligatòria. “Els infants ho necessiten. S’han de poder relacionar amb altres nens”.Aquest és, de fet, un dels temors de les famílies que s’estrenen a l’escola bressol. Judit Garrit, mare d’un nen de P1 admet que per al seu fill l’escola és “una cosa nova” i admet que “no ha estat mai amb nens” arrel de la pandèmia i pel fet de no haver anar abans a una llar d’infants.Des de l’escola asseguren que aquest procés és sempre difícil perquè “no és el mateix que estar a casa”. De la mateixa manera, però afirma que tant famílies com infants l’acaben superant ràpid: “Cada any ens sorprenen”.Tot i això, també hi ha famílies que afronten el procés amb menys por i més optimisme. És el cas de Joan Andreu Fuster, pare d’un nen de P1 de la mateixa escola: “Ho afrontem amb molta il·lusió i emoció. Esperem que s’acabi la covid i el nen ho pugui gaudir”.63.181 alumnesEl curs a les escoles bressol arrenca amb xifres molts similars a les de l’any passat. En total són 63.181 alumnes del primer cicle d’educació infantil, amb infants de 0 a 3 anys –respecte els 63.342 del curs passat–. D’aquest, 41.734 estan matriculats en centres públics i 21.447 en llars d’infants privades.