Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Les entitats d’atenció als discapacitats intel∙lectuals reclamen “suport extraordinari” per la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-La Fundació d’Atenció a la Discapacitat Psíquica, Aspasim, ha alertat aquest dimecres que el sector necessita “suport extraordinari” per fer front a la crisi del coronavirus. En un comunicat, […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La Fundació d’Atenció a la Discapacitat Psíquica, Aspasim, ha alertat aquest dimecres que el sector necessita “suport extraordinari” per fer front a la crisi del coronavirus. En un comunicat, Aspasim afirma que les entitats d’atenció a persones amb discapacitat intel∙lectual greu amb necessitat d’acompanyament permanent veuen “multiplicades” les despeses amb motiu del covid-19. Això suposa, afirma Aspasim, una necessitat de “liquiditat imminent” per comprar material, desinfectar els equipaments i pagar el personal. Aspasim atén durant el curs 284 persones a escoles, tallers i llars. 70 viuen en 10 llars residència en diferents barris de Barcelona, tutelades per la Generalitat i diverses entitats.

Aspasim afirma que des de la declaració del decret d’estat d’alarma s’han aturat les activitats en escoles i tallers i tots els professionals de l’entitat que no són població de risc s’han dedicat a cobrir torns a les llars.En totes les llars, afegeix l’entitat, es treballa per mantenir l’estabilitat clínica de persones amb discapacitat intel∙lectual greu, trastorns de conducta o trastorns de l’espectre de l’autisme, entre d’altres.Fins ara, tres persones en tres llars diferents han estat diagnosticades amb covid-19, que han hagut de ser hospitalitzades amb l’acompanyament de professionals especialitzats. Això ha implicat desinfectar les llars on vivien, la rotació de la trentena de professionals amb qui havien estat encontacte les persones afectades, incorporar equips de protecció individual (EPIs) i aïllar de manera preventiva personal amb simptomatologia.Davant d’aquesta situació Aspasim ha demanat el suport econòmic de les famílies vinculades a l’entitat i treballa perquè l’administració pública es faci càrrec “de tantes despeses com sigui possible”. Amb tot, assegura que les aportacions d’informació, material i recursos són fins ara “insuficients”.