Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Les cases rurals de la Catalunya Central fregaran la plena ocupació per Setmana Santa

ACN Berga – Les cases rurals de la Catalunya Central es mostren satisfetes amb els nivells d’ocupació per Setmana Santa i la majoria penjaran el cartell de complet de Dijous […]

Agències 09/04/2022

ACN Berga – Les cases rurals de la Catalunya Central es mostren satisfetes amb els nivells d’ocupació per Setmana Santa i la majoria penjaran el cartell de complet de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua. És el cas del Solsonès, l’Alta Anoia i el Berguedà on les reserves a hores d’ara són superiors al 90%. El perfil de client és català i, majoritàriament, de la província de Barcelona. Des de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, diu que encara no s’ha recuperat el client estranger d’abans de la pandèmia. Tot i que la plena ocupació s’espera pels festius de Setmana Santa, els hotels de Vic ja ompliran aquest cap de setmana amb motiu del Mercat del Ram, segons les dades de l’Associació d’Empresaris i Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona.

Satisfacció entre els gremis de turisme rural de la Catalunya Central de cara la Setmana Santa. Al Berguedà, Solsonès i Anoia esperen ocupacions superiors al 90%, de manera que freguen les xifres que registraven abans de la pandèmia. Pilar Bielsa, presidenta de l’Associació de Turisme Rural del Solsonès (TRAS), explica que a hores d’ara de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua ja tenen un 90% de les places ocupades i confien que amb les reserves d’última hora es pugui assolir el ple.

Al Berguedà i a l’Alta Anoia les xifres d’ocupació són similars i, en tots dos casos, ja superen el 95%. El president de l’Associació per al Desenvolupament de l’Alta Anoia, Ramon Bosch, explica que estan passant per una “bona temporada” i constata que el ritme de reserves és alt. Li preocupa, però, el buit que queda entre les vacances de Setmana Santa i l’estiu: “l’any passat va ser bo perquè la gent no va marxar a l’estranger, però hem de veure què passa aquest any”.

El perfil de client majoritari per aquestes dates és català. De fet, Oriol Baños, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, explica que encara no s’ha recuperat el turisme estranger. “Ara es comencen a tancar algunes reserves de turisme estranger de cara a l’estiu, però la demanda encara és baixa”, ha apuntat.

Els hotels de Vic fan ple pel Mercat del Ram

Aquest cap de setmana Vic acull el tradicional Mercat del Ram i això és sinònim de plena ocupació. Les dades de l’Associació d’Empresaris i Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona constaten que la majoria d’hotels de la capital d’Osona registren una ocupació d’entre el 90 i el 100%. Pel que fa a la Setmana Santa, els hotelers de la ciutat també compten amb reserves molt altes.