Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’arxiu municipal de Gelida incorpora el fons de l’arquitecte Armand Mas Tulla

ACN Gelida.-L’arxiu municipal de Gelida (Alt Penedès) ha rebut el fons de l’arquitecte Armand Mas Tulla, cedit pels seus descendents. La documentació, tractada amb el suport de la Xarxa d’Arxius […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Gelida.-L’arxiu municipal de Gelida (Alt Penedès) ha rebut el fons de l’arquitecte Armand Mas Tulla, cedit pels seus descendents. La documentació, tractada amb el suport de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, inclou projectes, informes i estudis de l’any 1950 fins al 1987 i permet accedir al procés creatiu de l’arquitecte. El fons estava a la casa familiar de Mas Tulla al municipi i inclou projectes urbanístics, industrials, d’habitatges, d’equipaments i de comerços del mateix poble de Gelida però també de Barcelona, Martorell, Castelldefels i Andorra, entre altres indrets. La Diputació s’ha encarregat del quadre de classificació, l’inventari de la documentació i la instal·lació de correctes condicions de conservació.

Entre els arxius cedits, destaca la documentació preparatòria de les obres més representatives que Armand Mas va fer a Gelida, com ara la reforma de la façana de la Casa de la Vila o la redacció del primer Pla General d’Ordenació Urbana del municipi, de l’any 1958. Aquesta documentació no és la totalitat del fons de l’arquitecte, ja que els projectes oficials i definitius s’han de trobar als arxius de les organitzacions que van aprovar-los.