Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’ACA impulsa la recuperació de l’espai fluvial del riu Gaià a Querol

|

- Publicitat -

ACN Querol – L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per impulsar la recuperació de l’espai fluvial del riu Gaià a seu pas pel terme municipal de Querol, a la comarca de l’Alt Camp. L’actuació engloba un tram del riu de més d’un quilòmetre a la zona coneguda com el Mas Esplugues, que està protegida per espècies d’interès, zones sensibles i hàbitats clau aquàtics. És per això que el projecte haurà de preveure diverses alternatives. Ara s’ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un import superior als 64.000 euros. Es disposa fins el 21 d’abril per poder presentar les ofertes i, un cop el contracte s’hagi adjudicat i signat, hi ha un termini de set mesos per dur a terme la redacció del projecte.

Segons s’informa des de l’ACA, l’àmbit de l’actuació se situa aigües avall de l’antiga estació d’aforament de Querol, en el primer eixamplament del riu Gaià a la sortida de la serralada litoral i s’estén per una longitud aproximada de 1.100 metres, amb una superfície associada de prop de 10 hectàrees. Aquesta actuació complementa el projecte de demolició de l’antiga estació d’aforament i és, per tant, un projecte que suma a la recuperació de la conca del riu Gaià.

Publicitat

L’actuació pretén la restauració ecològica d’aquesta zona, amb l’objectiu, també, de consolidar-lo com a corredor ripari. Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha l’existència d’espècies al·lòctones i invasores -herbàcies, arbustives i arbòries- i la localització de tres rescloses: la de Mas Esplugues, la de l’antiga central hidroelèctrica del Molinet i la dels regants d’Armentera.

Segons informa l’ACA, el projecte haurà de definir diverses alternatives, tenint en compte els usos actuals de l’espai, i també preveu un pla de seguiment i manteniment durant un any després de finalitzar les actuacions previstes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió