Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’ACA comença les obres per ampliar i remodelar la depuradora de Rubí, amb una inversió de 7,1 MEUR

ACN Rubí.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat les obres per ampliar i remodelar la depuradora de Rubí (Vallès Occidental), pressupostades en 7,1 MEUR. L’actuació, amb una durada de 16 […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Rubí.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat les obres per ampliar i remodelar la depuradora de Rubí (Vallès Occidental), pressupostades en 7,1 MEUR. L’actuació, amb una durada de 16 mesos i mig, ha de servir per incrementar en un 50% la capacitat de tractament de les instal·lacions. En concret, es construirà una tercera línia de tractament biològic, consistent en un nou reactor i un decantador, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aigua tractada. Així, la depuradora disposarà de tres línies de que treballaran en paral·lel. El director de l’ACA, Lluís Ridao, ha visitat les obres aquest dimecres i ha assegurat que “els treballs permetran aconseguir una aigua de millor qualitat per al medi i garantir altres usos, com el reg”.

L’ampliació d’aquesta depuradora està inclosa a la planificació hidrològica 2016-21 i servirà per millorar la capacitat de la planta i la qualitat de l’aigua tractada, segons destaca l’ACA en un comunicat, on assenyala que es contribuirà a la millora mediambiental de la conca del Llobregat. Les obres es duran a terme en la mateixa parcel·la on s’ubica l’actual depuradora.La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Saneja les aigües residuals de Rubí i Sant Cugat del Vallès. A més dels treballs de millora, la depuradora està inclosa dins del pla d’eficiència energètica de l’ACA i es preveu incrementar la producció i ús de biogàs, reduint la petjada de carboni. 61.000 euros en sis actuacions en torrents D’altra banda, el director de l’ACA també ha visitat les actuacions fetes al torrent de Can Serra, arran dels efectes provocats pel temporal Gloria, que va comportar la caiguda de més de 150 arbres. S’hi ha fet una retirada d’arbres caiguts, una eliminació selectiva de vegetació, la millora de l’accessibilitat a l’interior de la riera i el muntatge de tanques de fusta amb peus de formigó als accesos del torrent. L’Ajuntament de Rubí, per la seva banda, va plantar 322 exemplars, entre arbres i arbustives, en una acció de regeneració que es completarà la propera tardor.Aquesta és una de les sis actuacions que l’ACA ha fet a Rubí arran del temporal Gloria, amb una inversió global superior als 61.000 euros. La resta dels treballs s’han fet als torrents de Sant Muç (2), Xercavins, Tallafigueres i l’Oriol.