Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Moncloa vincula l'”apaivagament” del clima polític a Catalunya a una caiguda dels delictes d’odi

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha fet referència aquest dimarts a les dades de la memòria anual de la Fiscalia General de l’Estat per vincular l’”apaivagament” del […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha fet referència aquest dimarts a les dades de la memòria anual de la Fiscalia General de l’Estat per vincular l'”apaivagament” del procés a una caiguda dels delictes d’odi per motius ideològics. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres Rodríguez ha destacat que segons les dades “des que s’està apaivagant el clima polític a Catalunya estan descendint les investigacions i han caigut els delictes d’odi motivats per ideologia a Barcelona amb un 62% i al territori nacional un 27%”. “Això és rellevant, és la senda que persegueix el govern, la del retrobament entre catalans millorant la convivència”, ha dit.

Rodríguez no ha aclarit les dues incògnites que envolten la pròxima reunió de la taula de diàleg entre els dos governs, que s’hauria de celebrar la pròxima setmana, però que encara no té ni data concreta ni tampoc designats els representants del govern espanyol que hi assistiran.Segons la portaveu en aquests moments els dos governs continuen “intercanviant informació” i “conciliant agendes”, a més de treballar en les qüestions que hauran de formar part de l’ordre del dia. Ha insistit en “l’aposta ferma” del seu govern “pel diàleg, el retrobament i per bastir ponts”.