Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La Moncloa “acata” la decisió del TC però sosté que la seva decisió afecta “els fonaments de la democràcia”

ACN Madrid – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha comparegut aquest dilluns a la nit a La Moncloa per afirmar, en primer lloc, que la resolució del TC […]

Agències 20/12/2022

ACN Madrid – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha comparegut aquest dilluns a la nit a La Moncloa per afirmar, en primer lloc, que la resolució del TC “s’ha d’acatar”, malgrat que el govern espanyol no comparteix ni el procediment que ha seguit ni el fons de la decisió. Segons Bolaños el que ha passat avui “és d’una gravetat màxima” perquè el TC ha adoptat “en temps rècord i amb una majoria exigua” una decisió que atura l’acció del Congrés, fet que “afecta els fonaments de la nostra democràcia”

El TC, ha dit Bolaños, “ha aturat la seva pròpia renovació pendent des de fa sis mesos, i ho han fet magistrats que amb el seu vot han decidit el seu propi futur”.

Segons el ministre de la Presidència, aquest “no és un conflicte entre partits ni institucions, sinó un conflicte entre els que complim la Constitució i els que ela incompleixen fa quatre anys”.

Les autèntiques raons del bloqueig del PP i dels seus recursos judicials, ha dit, és “controlar el parlament quan tenen majoria i quan no hi és”.

“Avui lamentablement s’ha obert aquest porta i no sabem on ens portarà”.