Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

La Mesa Unitària acorda amb el Govern la creació d’un espai “estable de diàleg i negociació”

ACN Barcelona.-La Mesa Unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya afirma haver acordat amb el Govern la creació d’un espai “estable de diàleg i […]

Agències 16/01/2020

ACN Barcelona.-La Mesa Unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya afirma haver acordat amb el Govern la creació d’un espai “estable de diàleg i negociació” durant la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Les entitats han reclamat durant la trobada “millores substancials” en el finançament dels serveis. Segons la Mesa Unitària, el Govern ha “reconegut la situació crítica que pateix el sector” i s’ha compromès a convocar una nova reunió en un mes per presentar-los els pressupostos de la Generalitat. La mesa reclama que els comptes públics tinguin “clau social”.

Pel que fa a l’espai de diàleg i negociació, la Mesa afirma que tindrà l’objectiu d’abordar, entre d’altres, la reivindicació d’invertir un 2% del Producte Interior Brut a aquest sector. Conscient que “no es poden recuperar deu anys de polítiques d’austeritat en un sol exercici”, l’entitat –que agrupa sindicats, col·legis professionals i organitzacions empresarials del Tercer Sector- planteja un full de ruta “a dos o tres anys vista”. Amb tot, sí ha demanat que els pressupostos per al 2020 marquin “un punt d’inflexió”.Entre les reclamacions de la Mesa unitària s’inclou actualitzar l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i desplegar iniciatives com la Llei de Dependència, la Renda Garantida de Ciutadania, el Pacte Nacional per la Interculturalitat, l’Agència Catalana de Protecció Social i la Llei de drets i oportunitats en la infància i l’adolescència. Així mateix, el sector demana un impuls a les mesures per facilitar l’accés a l’habitatge, millorar el suport a les famílies i erradicar la violència masclista.