Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La indústria química, plàstica i de tractament de superfícies celebren un esdeveniment amb 300 expositors i 500 marques

ACN Barcelona.-La indústria química, plàstica i de tractament de superfícies celebraran Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, respectivament, amb prop de 300 expositors i més de 500 marques. L’esdeveniment, organitzat per Fira […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-La indústria química, plàstica i de tractament de superfícies celebraran Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, respectivament, amb prop de 300 expositors i més de 500 marques. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, tindrà lloc entre el 14 i el 17 de setembre de manera presencial i adaptarà els volums i la dimensió al context actual. Els salons seran una de les primeres cites industrials organitzades a Europa després de l’esclat de la pandèmia i tenen com a objectiu accelerar les iniciatives compromeses amb el medi ambient i dinamitzar les trobades professionals d’aquestes indústries.

La 19a edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química, reunirà una significativa mostra del sector químic espanyol, amb la participació d’empreses i entitats com Cepsa, Ecros o JP Selecta. BASF serà una altra de les participants i exposarà diverses solucions basades en l’economia circular, la innovació i el 5G. L’espai d’innovació ‘Smart Chemistry, Smart Future’, organitzat també per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), visualitzarà la contribució del sector als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb productes i iniciatives com bioplàstics biodegradables i compostables, tecnologies per al reciclatge químic o la producció d’hidrogen verd, entre altres.El saló també concedirà un especial protagonisme a nous materials, la matèria primera crítica i a la química verda amb l’espai Mat 20-30, on s’exposaran solucions per a una química més sostenible i segura i on s’oferirà una zona per fomentar la col·laboració entre empreses amb un programa de partenariat. Per la seva banda, la 19a edició d’Equiplast, la Trobada Internacional del Plàstic i el Cautxú, donarà a conèixer les solucions desenvolupades pel sector en favor de l’economia circular. En aquest sentit, recrearà per primer cop una planta de reciclatge a escala per demostrar com hi ha sistemes fiables de recuperació dels plàstics i comptarà amb una exposició única de productes fets amb plàstic 100% reciclat. A més, la 27a edició d’Eurosurfas, la Trobada Internacional del Tractament de Superfícies, presentarà els últims avenços en matèria de superfícies funcionals, que permeten dotar de determinades propietats com antioxidants o repel·lents a l’aigua a l’acabat final de tot tipus de productes.Un altre dels objectius dels tres esdeveniments és facilitar el desenvolupament de noves oportunitats de negoci per als expositors. Per aquest motiu, els salons comptaran amb un programa de VIP Buyers internacional, que fomentarà la participació de potencials compradors procedents de diversos països d’Europa, Amèrica Llatina i el nord d’Àfrica. A més, l’agència ACCIÓ de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme col·laboren en l’organització de l’àrea Innovation & TechTransfer, en la qual es donaran a conèixer projectes europeus, es faran presentacions i es posarà en contacte a la ciència amb el teixit industrial.