Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

La fiscalia investiga els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida arran de la denúncia presentada per la Paeria

|

- Publicitat -

ACN Lleida – La fiscalia investiga els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida denunciats per la Paeria arran del documental ‘El sostre groc’ d’Isabel Coixet. Es tracta d’una desena de nous casos que haurien passat durant el curs 2018-2019. La Paeria va demanar dilluns que s’investigués 4 responsables de l’aula municipal, dos homes i dues dones, que haurien comès els abusos o estarien al corrent de la situació i haurien callat. Una d’aquestes quatre persones encara estaria hi estaria treballant. La fiscalia, que ha obert diligències a causa de l’aparició d’aquests nous casos que no haurien prescrit, recorda que és necessària la declaració i denúncia de les víctimes per poder dur el cas a judici. De moment, no se n’ha rebut cap.

Els fets es van denunciar arran del documental ‘El sostre groc’, d’Isabel Coixet, que aborda els abusos a l’aula i recentment s’ha estrenat. Aquesta peça és una de les principals proves aportades a la justícia i, segons l’advocada de la Paeria, Carla Vall, hi ha “suficient material probatori”, a més del testimoni de les víctimes, per portar el cas a judici.

Publicitat

En el seu moment, la fiscalia va concloure que els primers casos denunciats el 2018 i que haurien tingut lloc entre el 2001 el 2008 eren “rellevants penalment” però que havien prescrit i no podien ser investigats. A diferència d’aquells, aquests nous abusos sexuals denunciats no haurien prescrit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió