Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La federació de regants proposa incrementar un 25% la capacitat dels embassaments per abaratir el preu de la llum

ACN Madrid.-La Federació Nacional de Comunitats de Regants (Fenacore) ha proposat incrementar un 25% la capacitat dels embassaments per abaratir el preu de la llum, després que agost hagi tancat […]

Avatar
Agències 06/09/2021

ACN Madrid.-La Federació Nacional de Comunitats de Regants (Fenacore) ha proposat incrementar un 25% la capacitat dels embassaments per abaratir el preu de la llum, després que agost hagi tancat amb la factura elèctrica més cara de la història. Els regants han assegurat que és possible generar energia elèctrica amb les reserves superficials d’aigua. En termes generals, aquestes infraestructures es van construir fa molts anys i ja han finalitzat el seu període d’amortització i, per tant, el cost de producció és “molt més barat” que en el cas del gas, carbó o fuel. Fenacore ha reclamat també un augment de la regulació híbrida per contribuir a abaratir la llum, lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic i per garantir la producció d’aliments.

Fenacore ha urgit en diverses ocasions abaratir el preu de la factura elèctrica. En el cas dels regants, aquesta ha augmentat més d’un 120% des de 2008 i després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) aprovés les modificacions perquè entressin en vigor els nous peatges elèctrics el passat 1 de juny. L’associació ha advertit que aquests canvis incrementaran encara més el rebut de la llum, la qual cosa suposa un dels principals “llasts” per a la competitivitat d’un sector que ocupa el segon lloc en el rànquing dels consumidors d’energia, únicament per darrere d’ADIF.En qualsevol cas, la federació confia que els regants puguin contractar aviat dues potències, la qual cosa suposaria un estalvi d’any menys un 20% dels costos elèctrics. Per a això, ha instat a aprovar el desenvolupament reglamentari “com més aviat millor”.