Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Cambra veu la suspensió de la inversió al Prat com “una mesura de pressió del govern espanyol”

ACN Barcelona.-La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, creu que la decisió del govern espanyol d’abandonar els plans d’inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar l’aeroport […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, creu que la decisió del govern espanyol d’abandonar els plans d’inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar l’aeroport del Prat és “una mesura de pressió”. En una reacció a l’anunci, Roca considera que encara “hi ha marge” fins al 30 de setembre per intentar revertir la situació. La presidenta de la Cambra ha lamentat que “un cop més, el govern espanyol pren una decisió unilateral en comptes de negociar-la amb el Govern”. Amb tot, la presidenta de la Cambra recorda que el DORA era una “oportunitat” per desenvolupar un pla director on, conjuntament, els governs català i espanyol haurien pogut incidir en qüestions com les exigències mediambientals.

Roca també ha demanat el traspàs de la gestió de l’aeroport a la Generalitat. D’altra banda, Roca ha apuntat que amb aquesta decisió sobre l’aeroport, el govern espanyol situa “un tema més” per debatre a la taula de diàleg, encara que la mesa que s’ha de reunir en els propers dies no es va constituir per negociar qüestions com les infraestructures.