Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

La Cambra de Comerç de Barcelona convoca uns premis per “potenciar el talent nacional”

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha convocat aquest dimecres els Premis Talent Cambra, en el marc de l’acord entre el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, […]

Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha convocat aquest dimecres els Premis Talent Cambra, en el marc de l’acord entre el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el fundador dels Premis Talent i el president de l’associació ‘Welcome Talent Society’, Bru Recolons. Els guardons volen reconèixer actors destacats de l’economia catalana i realçar el teixit empresarial del país. “Des de la Cambra, volem sumar-nos per potenciar el talent nacional”, ha assegurat el president de la corporació, Joan Canadell, durant la presentació dels guardons. L’acord entre ambdues entitats s’emmarca en els eixos del projecte Catalunya 2030/2040, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona per configurar un nou model econòmic al territori.

Mitjançant aquest acord es preveu treballar en la identificació, incubació i acceleració de projectes i empreses innovadores. Els nous premis parteixen dels Premis Talent, creats fa cinc anys, i pretenen identificar i difondre nous projectes i empreses; incubar i accelerar projectes empresarials; donar a conèixer el “talent passat i present de Catalunya”, i cercar els recursos per “acompanyar” aquests projectes. Durant la presentació, el president de la Cambra de Comerç ha ressaltat la “creativitat” dels catalans. “Per a Catalunya, l’emprenedoria i el talent són claus i cal protegir-los”, ha manifestat. En aquest sentit, ha destacat els Premis Talent Cambra com una “eina de país” per “contribuir a canviar el model econòmic” de Catalunya. L’acte de presentació dels Premis Talent Cambra ha comptat amb la presència del professor de Desenvolupament Econòmic a la Universitat de Columbia, Xavier Sala i Martín. L’economista ha reivindicat la necessitat de promoure el talent per assolir el progrés i ha defensat les idees com “el motor” de la història.En aquest context, l’economista també s’ha referit a la situació política a Catalunya i ha assegurat que la “clau de la prosperitat” són les institucions. “Tots els països d’Amèrica Llatina són independents, però si hereten les institucions, hereten el problema”, ha manifestat.