Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La 17a edició del festival Per Amor a l’Hart tindrà l’aforament limitat però no caldrà reservar les entrades

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El festival Per Amor a l’Hart tornarà a convertir l’Hospitalet de Llobregat en capital de les arts de carrer en una nova edició marcada per la covid-19. […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El festival Per Amor a l’Hart tornarà a convertir l’Hospitalet de Llobregat en capital de les arts de carrer en una nova edició marcada per la covid-19. Si l’any passat la pandèmia obligava a concentrar els espectacles al Parc de la Remunta i a restringir l’aforament amb reserva prèvia d’entrades, aquest cop el festival manté aquesta ubicació amb seients limitats però ja no caldrà reservar-los. D’aquesta manera, els organitzadors aposten per obrir portes i permetre l’accés lliure fins omplir l’aforament. És una de les novetats principals d’una 17a edició que es desplegarà del 16 al 18 de setembre en tres escenaris, on es podran veure les propostes de més de 25 companyies escèniques, moltes d’elles de renom català i estatal.

Entre els caps de cartell d’enguany hi ha Los Galindos i el nou espectacle ‘M.D.R. (mort de riure)’ les nits de divendres i dissabte, amb una proposta de circ per a adults on es juga amb la confusió entre realitat i ficció, risc i tendresa, i humor i amor. Divendres també sobresurt l’actuació de Du’k’to, que durà a l’Hospitalet l’espectacle de mig format ‘Lume’, on es combina l’acrobàcia, el malabarisme i els xous aeris.Al mateix temps, des de l’organització del festival, l’entitat Bipol.art destaca la proposta de la companyia Always Drinking Marching Band, amb ‘Satisfacshow’, i el Cabaret de Circ, que dissabte reunirà diversos artistes multidisciplinars en un espectacle únic creat per al festival de l’Hospitalet.Pel que fa a la resta de la programació escènica i musical, al llarg dels tres dies passaran pel festival Elías Aguirre, Elelei, SDA Dancers, Iron Skulls, Duo Laos, Tropical Rockets, Ca la Vidala, Kimani, Lisard & Clementine, Los Goliarts, Júlia Sanz i Lenin Güiro Loco & The Salsa Punk Orchestra.Tot plegat, en el marc d’una instal·lació artística creada per Jordi Rocosa, que signa l’obra amb el títol de ‘Cachivaches’. Amb part de la mostra retrospectiva ‘Sevilla 13, la Postindustrial zona creativa’, Rocosa convida a reflexionar sobre la postmodernitat i els moviments sorgits a l’art els darrers anys.L’entitat Bipol.art sosté que el festival Per Amor a l’Hart és un projecte que pretén “retornar la cultura als seus orígens i a qui realment li pertany: el públic, la gent, les persones”. L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de l’’Hospitalet de Llobregat i del Districte Cultural, així com amb col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.