Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

John Sheridan guanya el 45è Trofeu Torretes de Fotografia del Festimatge 2021

ACN Barcelona.-L’irlandès John Sheridan ha estat el guanyador del Premi d’Honor del 45è Trofeu Torretes de Fotografia del Festimatge 2021, Festival de la Imatge de Calella. Hi han participat 346 […]

Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.-L’irlandès John Sheridan ha estat el guanyador del Premi d’Honor del 45è Trofeu Torretes de Fotografia del Festimatge 2021, Festival de la Imatge de Calella. Hi han participat 346 fotògrafs de 42 països diferents, que han presentat 3.376 fotografies. Durant el 16è Festimatge, que se celebrarà del 10 d’abril al 2 de maig, es podran veure exposades les fotografies premiades, així com una vintena més d’exposicions d’autors diversos, com Pierre Radisic o Jordi Borràs. Així mateix, es duran a terme dos tallers, un en línia sobre fotografia 3D i un altre pels carrers de la ciutat sobre fotografia amb smartphone.

El Trofeu Torretes de Fotografia consta de quatre apartats: fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, i fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes. El guanyador del Trofeu d’Honor és l’autor que treu la millor puntuació sumant els tres primers apartats. I enguany, aquest fotògraf ha estat John Sheridan.Entre la resta de guardonats, destaquen el Premi a la millor col·lecció en monocrom, que ha estat per Josep Recio Romaguera; el Premi a la millor col·lecció en color, atorgada al belga Luc Stalmans; el Premi a la millor col·lecció secció mar, guanyada pel romanès Marian Plaino; el Trofeu i Medalla d’Or Foto-Film Calella a fotografies sobre Costums i Tradicions Catalanes, que ha rebut el català Xavier Xaubet; i el Pin Blau, que ha estat per a Manu Barreiro Rodríguez.Durant la celebració del 16è Festimatge, Festival de la Imatge de Calella, que tindrà lloc entre el 10 d’abril i el 2 de maig es podrà veure una exposició de fotografia de les obres guardonades del Trofeu Torretes. Aquesta exposició es podrà visitar a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella, on es trobaran una vintena més d’exposicions de diversos autors, com Jordi Borràs, Galeria Valid Foto o Alex Timmermans, entre d’altres, en un espai diàfan de més de 1.000 m2 . I la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell acollirà l’exposició principal del festival, ‘El lloc decisiu’, de Pierre Radisic.