Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

GSMA s’obre a col·laborar amb el projecte AINA per promoure el català i altres llengües minoritzades al món digital

ACN Barcelona – GSMA, l’empresa organitzadora de la fira Mobile World Congress (MWC), s’obre a col·laborar amb el Govern per impulsar el projecte Aina, que busca que les màquines parlin […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – GSMA, l’empresa organitzadora de la fira Mobile World Congress (MWC), s’obre a col·laborar amb el Govern per impulsar el projecte Aina, que busca que les màquines parlin i entenguin el català. El conseller delegat de l’entitat, John Hoffman, ha assegurat que la iniciativa és “molt interessant” pels països que no tenen cultures tan presents als dispositius digitals i que tenen “llengües que s’han de propagar i cuidar” després de reunir-se amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dijous. Segons ha dit, països com Mèxic o Irlanda podrien estar interessats en la intel·ligència artificial que s’està desenvolupant a Catalunya.

Al seu torn, Torrent, ha constatat que hi ha “molta complicitat” entre el Govern i l’organitzadora del congrés però ha precisat que la reunió ha sigut “exploratòria” i, per tant, encara no hi ha detalls sobre com seria aquesta col·laboració.

“Hem coincidit amb la voluntat d’explorar vies de col·laboració per potenciar el català i vincular-les a les oportunitats que generen les noves tecnologies”, ha dit el conseller.