Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Foment dona suport al govern d’Aran en la reclamació per recuperar la mobilitat amb França

ACN Vielha e Mijaran.-Foment del Treball ha expressat el suport al govern d’Aran en la seva reclamació per recuperar la mobilitat entre aquest territori i França. La patronal considera que […]

Avatar
Agències 22/12/2020

ACN Vielha e Mijaran.-Foment del Treball ha expressat el suport al govern d’Aran en la seva reclamació per recuperar la mobilitat entre aquest territori i França. La patronal considera que “tots els territoris han de tenir un tracte similar i les mateixes oportunitats de mobilitat” per part del Govern en les mesures adoptades per contenir la propagació de la covid-19. En aquest sentit, Foment considera que si l’executiu català permet la mobilitat entre l’Alt Urgell i Andorra, “hauria d’adoptar una mesura similar per a la Val d’Aran i França”, i més tenint en compte “la importància de les relacions econòmiques, laborals, sanitàries i educatives” entre ambdós territoris. Així mateix, la patronal assenyala que l’Aran és un dels territoris amb menor risc de rebrot.

Foment considera que “no han d’establir-se greuges comparatius entre diverses comarques de Catalunya i altres estats amb els quals es comparteix frontera”. Per això, defensa que “la mobilitat entre Val d’Arán i el territori limítrof amb França ha de garantir-se amb totes les mesures de prevenció i seguretat que marquen les autoritats”, però “no ha d’impedir-se amb criteris arbitraris que perjudiquen greument l’economia i a la societat aranesa”.