Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

ERC de Barcelona proposa que l’espai que les terrasses sumin en calçada es compensi en voreres i places

ACN Barcelona.-El grup municipal d’ERC a Barcelona planteja que l’espai que les terrasses sumin en calçada es compensi en voreres i places. Aquesta és la principal demanda que els republicans […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-El grup municipal d’ERC a Barcelona planteja que l’espai que les terrasses sumin en calçada es compensi en voreres i places. Aquesta és la principal demanda que els republicans proposen per a la modificació de l’ordenança de terrasses que el govern municipal vol fer i que portarà a la comissió d’Urbanisme el 14 de setembre. “La privatització de l’espai públic ha de tenir límits”, ha indicat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que acusa el govern municipal de voler “tirar pel dret” i no debatre la modificació en la el marc de la comissió tècnica de terrasses. D’altra banda, els republicans demanen un informe de salut pública sobre els nivells de contaminació a les terrasses en calçada.

El document registrat reclama “transparència” en el procediment de la modificació de la regla, i recorda que la pròpia ordenança contempla que l’òrgan de debat i participació per aquests propòsits és la comissió tècnica pertinent. “A hores d’ara la decisió d’iniciar aquesta modificació està envoltada d’opacitat”, ha criticat Coronas.Esquerra creu que és necessària la realització d’un informe de salut pública que validi que els nivells de contaminació en la ubicació de les noves terrasses en calçada no excediran els permesos i garantiran la salut dels seus usuaris, com s’ha fet també a les Superilles. “Aquesta nova ubicació, a més dels conflictes usuals que poden aparèixer en les noves implantacions, també pot comportar possibles riscos per a la salut dels usuari, que estaran situades a pocs centímetres de la calçada i per tant més exposades a la contaminació dels vehicles que hi circulen”, ha constatat.A més, ERC ha denunciat que el possible canvi en l’ordenança no hagi tingut en compte la perspectiva de gènere.