Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els Mossos estrenen tres dels 41 nous vehicles a la regió de Girona, un “canvi necessari” per millorar la seguretat

ACN Girona.-Els Mossos d’Esquadra han estrenat els tres primers vehicles dels 41 que rebrà la Regió Policial de Girona en el marc de la substitució de part de la flota […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Girona.-Els Mossos d’Esquadra han estrenat els tres primers vehicles dels 41 que rebrà la Regió Policial de Girona en el marc de la substitució de part de la flota actual. Una substitució “necessària” que permetrà “millorar la seguretat” tant dels agents com de les persones detingudes. “Això és l’inici d’un canvi i representa un esforç molt important que hem fet aquest 2020 i que continuarà el 2021”, ha assenyalat el director General de la Policia, Pere Ferrer. En relació als controls que realitzaran els Mossos arran de les noves mesures dictades pel Procicat, Ferrer ha reconegut que hauran de “posar el focus” sobre bars i restaurants, però assenyala que faran “molta pedagogia” més enllà de les sancions que puguin imposar.

Ferrer ha deixat clar que l’esforç dels Mossos en el compliment de les normes que dicta el Procicat és “continu” des del primer dia i remarca que “està donant molt bons fruits”. En aquest sentit, el director general de la Policia reconeix que “si cal sancionar se sancionarà” però remarca que els agents “faran molta pedagogia”. “Vull reiterar que no només es treballa en matèria sancionadora, sinó que s’informarà als bars i restaurants de que cal complir la normativa”, ha concretat.Ferrer ha volgut recordar que la sanció “és l’últim recurs”, però que “si cal ho faran”. Tot i això, recorda que el seu objectiu “és que la gent compleixi, no és sancionar”. “Treballarem per tal que tothom segueixi la normativa com hem fet sempre, aquests darrers mesos marcada per la pandèmia”.Tot plegat en la presentació dels tres primers cotxes policials que ha precedit una trobada amb els alcaldes de Sant Julià de Ramis (Gironès), Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) i Riells i Viabrea (Selva) on ha signat un conveni de col·laboració per tal que les imatges que registren les càmeres de videovigilància dels pobles vagin directament a un servidor dels Mossos, tal i com ja va avançar l’ACN. D’aquesta manera, pobles petits que no tenen poca presència policial poden ser més “proactius” a l’hora de detectar possibles fets delictius que tinguin a veure amb el municipi.Ferrer assenyala que aquesta col·laboració suposa un “gran pas endavant” no només pels pobles sinó també perquè el cos tingui més facilitat a l’hora de treballar. De fet, Ferrer aposta perquè aquesta col•laboració vagi més enllà de localitats petites i s’estengui arreu, per guanyar “eficiència i seguretat”.