Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Els guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme s’exposen al Palau Robert

ACN Barcelona.-Els guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme s’exposaran al Palau Robert de Barcelona en una mostra que es pot visitar des d’aquest dimarts 16 de novembre i fins […]

Agències 16/11/2021

ACN Barcelona.-Els guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme s’exposaran al Palau Robert de Barcelona en una mostra que es pot visitar des d’aquest dimarts 16 de novembre i fins al 16 de gener. La iniciativa del magazín digital ‘La Mira’, que en aquesta primera edició ha reconegut els millors treballs fotoperiodístics de l’any 2020, té l’objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic. El primer premi de la Categoria Professional és per a Mireia Comas. El seu treball, publicat a ‘La Directa’, es titula ‘Atrapats’ i recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa.

El segon premi és per a Sergi Alcàzar, per ‘Les morts de la covid’ publicat a ‘El Nacional’, i el tercer per a Marc Sanyé, per la fotografia ‘Maria’ publicada a ‘El 9 Nou’. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una per a Sergi Alcàzar per l’obra ‘Primera línia’ publicada a ‘El Nacional’ i l’altra per a Jordi V. Pou, per ‘El confinament impossible dels temporers’ publicada a ‘El Periódico’.En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC, per ‘A porta tancada’, un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa. El segon premi és per a David Rico, també de l’IEFC, per ‘L’esport que va guanyar la covid’ i el tercer és per ‘La soledat’, de Lydia Medina, de l’Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant del postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic ‘Confinament de l’àvia’.