Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Els agents de la propietat immobiliària veuen “insuficients” els recursos per a habitatge als Pressupostos

ACN Barcelona – Els agents de la propietat immobiliària han considerat “insuficients” en un comunicat els recursos per a habitatge destinats als Pressupostos de la Generalitat per al 2023, aprovats […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – Els agents de la propietat immobiliària han considerat “insuficients” en un comunicat els recursos per a habitatge destinats als Pressupostos de la Generalitat per al 2023, aprovats aquest divendres al Parlament de Catalunya. En concret, la memòria dels comptes públics recull que el pressupost consolidat destinat a la política d’habitatge i actuacions urbanes és de 571,6 milions d’euros, un 25,7% menys que el 2022. Part de la reducció s’argumenta per la disminució dels recursos finalistes dels fons Next Generation, però els API consideren “sorprenent” que no es compensi la reducció en uns pressupostos “que s’han anunciat com a expansius en l’àmbit social”.

Així, el Col·legi d’API de Barcelona i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya denuncien que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, braç operatiu de les polítiques públiques d’habitatge, disposarà de 314 milions d’euros, 172 menys que en els últims pressupostos.

De la mateixa manera, els API calculen que l’Institut Català del Sòl “perd el 17,6%” dels recursos dels quals disposava l’any 2022 i, en l’aspecte global, lamenten que els comptes públics “s’allunyen de la proposta de destinar mil milions d’euros a polítiques públiques d’habitatge”.

Per tot plegat, el col·lectiu reivindica que les administracions facin “una forta aposta pressupostària” en aquest àmbit.