Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Elena Trapé, Sílvia Munt, Felix Viscarret, Carla Subirana i Estíbaliz Urresola competiran per la Biznaga d’Or

ACN Barcelona – El Festival de Màlaga, com ja és habitual, tindrà accent català amb molta presència de produccions o coproduccions catalanes a la secció oficial a competició i també […]

Agències 22/02/2023

ACN Barcelona – El Festival de Màlaga, com ja és habitual, tindrà accent català amb molta presència de produccions o coproduccions catalanes a la secció oficial a competició i també fora d’ella. Aspiren a la Biznaga d’Or pel·lícules com ‘Matria’, d’Álvaro Gago; ‘Els encantats’, d’Elena Trapé; ‘Les bones companyires’, de Sílvia Munt; ‘Unicornis’, d’Alex Lora; ‘Sica’, de Carla Subirana; ‘Una vida no tan simple’, de Felix Viscarret, i ‘20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola. El director del Festival de cinema de Màlaga, Juan Antonio Vigar, ha anunciat que Catalunya serà la comunitat de referència a la secció ‘Territoris’. A secció fora de competició, hi ha el nou treball de Mar Targarona, ‘El cuco’, i ‘Esperant a Dalí’, de David Pujol.

El festival l’inaugurarà la pel·lícula ‘Alguien que cuide de mí’, d’Elvira Lindo i Daniel Fejerman. La cinta, que arribarà als cinemes el 28 d’abril, està protagonitzat per Aura Garrido, Emma Suárez i Magüi Mira. El film és un drama sobre complexes relacions familiars.  

Entre les pel·lícules amb producció catalana que formen part de la secció oficial a competició hi ha les tres cintes que han anat a la Berlinale: ‘Matria’, d’Álvaro Gago; ‘Sica’, de Carla Subirana, i ‘20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola. I també: ‘Una vida no tan simple’, de Felix Viscarret, ‘Els encantats’, d’Elena Trapé; ‘Les bones companyires’, de Sílvia Munt i ‘Unicornis’, d’Alex Lora.

A la secció oficial fora de competició, hi ha el nou treball de Mar Targarona, ‘El cuco’, i ‘Esperant a Dalí’, de David Pujol, i a la secció Pantalla TV, la sèrie original de Filmin ‘selftape’, de les germanes Joana i Mireia Vilapuig.

Catalunya

Vigar ha explicat que tots els anys escullen una comunitat autònoma de referència i en aquesta ocasió a la secció ‘Territoris’ la comunitat de referència serà Catalunya, amb qui tenen “des del festival estrets llaços de col·laboració” i els seus films han estat freqüents guanyadores de les Biznagues del certamen.

El director del Festival de cinema de Màlaga ha destacat que aquest any és el festival de l’alegria perquè la situació és molt diferent a la que han viscut en els últims anys. “Ara ja no hi ha distància que ens separi i estem molt units i aquesta 26 edició és una celebració de la vida i tornarem on estàvem abans que fossim tan bruscament interromputs”. Tornarà, per exemple, la catifa vermella.