Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El sector de la discapacitat reclama al Govern millorar el finançament per garantir la sostenibilitat de les entitats

ACN Barcelona.-El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) reclama al Govern millorar el finançament per garantir la sostenibilitat de les entitats. L’entitat va urgir aquest dijous en […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Barcelona.-El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) reclama al Govern millorar el finançament per garantir la sostenibilitat de les entitats. L’entitat va urgir aquest dijous en una trobada amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a reprendre els projectes i iniciatives relacionats amb la millora de la qualitat de vida i benestar de les persones amb discapacitat. També demanen recuperar les trobades del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), iniciades el 2016 com una eina de diàleg i treball conjunt i que es van reunir per últim cop el juny del 2019. Finalment, consideren que cal reprendre el Pacte Nacional Sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

“És hora de posar-nos a treballar i recuperar el temps perdut, un temps molt valuós per a les persones amb discapacitat que depenen de les polítiques públiques de suport i assistència”, exposa el president del COCARMI, Antonio Guillén.Demanen millorar el finançament i les eines que garanteixin la sostenibilitat de les persones amb discapacitat i les entitats que les representen a través de subvencions, revisió del sistema de copagament, afavorir l’accés a fons europeus o augmentar la tarifa que s’abona a les entitats pels serveis que presten com a col·laboradores de l’administració, entre d’altres.