Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El PSC veuria bé que la fiscalia investigués el ciberatac contra la Generalitat perquè és un tema “greu”

ACN Barcelona – La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que li semblaria bé que la fiscalia investigués el ciberatac a diferents institucions de la Generalitat en […]

Agències 17/02/2023

ACN Barcelona – La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que li semblaria bé que la fiscalia investigués el ciberatac a diferents institucions de la Generalitat en motiu del 9-N. “És un tema prou greu, això va afectar els ciutadans”, ha dit en una roda de premsa al Parlament. “Va tenir un impacte important; no és de rebut, no podem dir altra cosa”, ha insistit. De totes maneres, ha remarcat que no pertoca als partits decidir això, sinó que és potestat del ministeri fiscal. En aquesta línia ha dit que cal “separar bé els poders” i ha recordat que pertoca al judicial “decidir què és més adequat”.

Impost als creuers

D’altra banda, Romero s’ha referit a les crítiques que la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, va fer al president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, després que advertís que l’avantprojecte de llei que prepara el Govern sobre l’impost als grans vaixells com els creuers o bucs de càrrega pot comportar deslocalitzacions d’escales. Albiach va demanar explicacions al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i va recordar que és un dels compromisos que van adquirir durant la negociació de pressupostos. “Els comuns poden dir moltes coses, però s’haurien de llegir la llei de mesures perquè allà no hi ha cap impost nou”, ha etzibat Romero.

La portaveu del grup socialista ha subratllat que no és a la llei de mesures que es creen els impostos, sinó que cal fer-ho en una tramitació parlamentària perquè tenen “un impacte important”. “Els comuns tenen vuit diputats, hauran de cercar els suports necessaris si volen aprovar aquest impost”, ha replicat.