Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El PDeCAT proposa al Congrés una nova llei de mecenatge per augmentar bonificacions en donacions o microfinançament

ACN Madrid.-El PDeCAT portarà al Congrés una nova llei de mecenatge que pretén incrementar els incentius fiscals per promoure aquesta pràctica en diferents àmbits. El text incorpora noves deduccions i […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Madrid.-El PDeCAT portarà al Congrés una nova llei de mecenatge que pretén incrementar els incentius fiscals per promoure aquesta pràctica en diferents àmbits. El text incorpora noves deduccions i actualitza les ja existents. El diputat del PDeCAT a la cambra baixa, Sergi Miquel, ha presentat la iniciativa aquest divendres en roda de premsa i ha defensat que el mecenatge és “clau” per desenvolupar el sector cultural i científic. Miquel ha argumentat que aquesta pràctica ha permès que “grans projectes culturals i científics veiessin la llum” i ha afirmat que cal una “actualització” de la legislació vigent. Miquel ha remarcat que la llei és “puntera” i “mira el panorama internacional”. El PDeCAT la registrarà al Congrés la setmana vinent.

La nova llei passa a considerar entitats sense ànims de lucre els consorcis promoguts o participats per les administracions públiques i incorpora el foment a l’emprenedoria i la defensa dels animals com a fins d’interès general. També preveu que les aportacions fetes a través del micromecenatge siguin “plenament deduïbles”.En relació amb els incentius fiscals, en el cas de persones físiques el text eleva els percentatges de deducció del 75 al 90% per a donacions inferiors a 150 euros i del 30 al 50% els imports superiors. Pel que fa a persones jurídiques la proposta del PDeCAT planteja que la deducció s’elevi del 35 al 50%. En tots dos casos si en els dos anys anteriors hi hagi hagut donacions per import igual o superior, s’incrementa un 5% la deducció.”Així els estímuls assoleixen percentatges similars als vigents en altres països d’Europa i, particularment França”, diu la proposta. També s’incrementa un 5% la deducció en el cas d’activitats realitzades a través de contractes d’investigació amb universitats i centres d’investigació de caràcter públic o amb fundacions en col·laboració amb les universitats.”Sovint les entitats sense ànim de lucre que treballen en activitats d’interès general cobreixen parcel·les del nostre estat del benestar que les administracions públiques no aconsegueixen cobrir o que només poden arribar a cobrir a costos molt superiors. Per això, urgeix complementar la insuficient despesa pública destinada a aquestes activitats amb l’incentiu fiscal al mecenatge cap a aquestes activitats”, afirma la proposició de llei de modificació del text de 2002 de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.