Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Parlament denuncia “l’actitud obstruccionista de l’Estat espanyol” en l’oficialitat del català a la UE

ACN Barcelona.-El Parlament denuncia que l’Estat espanyol té una “actitud obstruccionista” amb l’oficialitat del català a les institucions europees, i l’ha acusat de “bloquejar-lo fins a setze vegades”. Aquest és […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-El Parlament denuncia que l’Estat espanyol té una “actitud obstruccionista” amb l’oficialitat del català a les institucions europees, i l’ha acusat de “bloquejar-lo fins a setze vegades”. Aquest és un dels punts d’una moció presentada per Junts, i aprovat amb els vots d’ERC, Junts i la CUP. En Comú Podem s’ha abstingut. En aquest sentit, la cambra catalana recorda que el govern de l’Estat va signar la Carta europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM) i, segons la moció, “incompleix els seus compromisos internacionals quan reconeix sentències de la justícia espanyola en contra de la immersió lingüística”.

El Parlament reclama també que el govern central compleixi la resolució aprovada al Parlament Europeu el 19 d’octubre passat i que insta els estats “a donar suport a la producció de continguts audiovisuals en llengües regionals i minoritàries i els difonguin a les diferents plataformes”.