Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

El Palau Robert homenatja Carlos Bosch amb una exposició fotogràfica sobre la Transició espanyola

ACN Barcelona.-El Palau Robert recorda i homenatja el fotògraf argentí Carlos Bosch, tres mesos després de la seva mort als 75 anys a l’Argentina, amb l’exposició sobre la Transició espanyola […]

Avatar
Agències 03/09/2020

ACN Barcelona.-El Palau Robert recorda i homenatja el fotògraf argentí Carlos Bosch, tres mesos després de la seva mort als 75 anys a l’Argentina, amb l’exposició sobre la Transició espanyola ‘Yo no susurro, grito’. La mostra posarà de manifest el talent i la mirada periodística sense concessions que caracteritza la seva obra, amb una fotografia d’avantguarda “que no murmura sinó que crida”, tal com ha explicat el Palau Robert. L’exposició, que té com a comissaris els fotògrafs Manel Sanz i Paulina Flores, es podrà visitar del 9 de setembre a l’11 de novembre, a la Sala 4.

La Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, ha organitzat l’exposició La Transició, vista per Carlos Bosch. ‘Yo no susurro, grito’, amb la col·laboració del Sindicat de la Imatge Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya (UPIFC). L’exposició aplega les seixanta-dues fotografies que reflecteixen el camí del franquisme al postfranquisme, un període de denúncia i de massiva mobilització social al carrer que va de l’any 1976 fins al 1981 i que va enterrar políticament el règim franquista, amb la mirada peculiar i incisiva del fotògraf.Carlos Bosch (Buenos Aires, 1945) és el periodista gràfic més important, representatiu i influent en els mitjans de comunicació de Catalunya i Espanya des del 1976 fins al 1987. El fotògraf va marxar de l’Argentina a l’exili el 1976, amenaçat de mort pel seu compromís amb l’esquerra en els moments previs al cop d’estat de la junta militar, i es va traslladar a Catalunya.