Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Govern respon a Borràs que “calen solucions efectives i no invents” sobre la direcció de l’escola de Canet

ACN Barcelona.-El Govern ha respost a la presidenta del Parament, Laura Borràs, que “calen solucions efectives i no invents”, sobre la direcció de l’escola de Canet de Mar. Així ho […]

Agències 14/12/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha respost a la presidenta del Parament, Laura Borràs, que “calen solucions efectives i no invents”, sobre la direcció de l’escola de Canet de Mar. Així ho ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa de dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, l’endemà que Borràs proposés que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, assumís la direcció del centre. La portaveu ha argumentat que agafar el control de les escoles durant 48 hores pot “restar autonomia” als centres: “Correm el risc de carregar-nos el model”. Plaja també ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el Govern “en el seu conjunt” assistiran dissabte a la manifestació que ha convocat Somescola en defensa del català.

El Govern ha descartat així assumir la direcció de l’escola de Canet ni de cap centre. Plaja, de fet, ha assegurat que no li consta que l’executiu tingués coneixement previ de la proposta de Borràs. A més, la portaveu ha demanat que “s’aparti el partidisme” i ha reclamat que es treballi per salvar la llengua de cara a les properes generacions.La portaveu ha insistit que cal “protegir la llengua dels atacs constants de dins i fora del país”. “El català no es toca”, ha remarcat Plaja. Somescola ha convocat a Barcelona la mobilització per defensar la immersió lingüística.D’altra banda, Plaja ha insistit que el Govern espera que el PSC estigui “a l’alçada” de les necessitats del país, i que “no abandoni el consens” sobre la immersió lingüística. La portaveu ha conclòs que “costarà d’entendre” que els socialistes no estiguin a la manifestació de Somescola d’aquest dissabte.Plaja també ha asseverat que és “menyspreable” que s’assenyali la família involucrada en el cas de l’escola de Canet: “Mai posarem un ‘però’ ni justificarem cap actitud discriminatòria”, ha remarcat Plaja, que ha reiterat que el Govern condemna “sempre” qualsevol tipus d’amenaça o insinuació.