Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El film ‘Un cel de plom’ narra la vida de la jove republicana i feminista Neus Català

ACN Barcelona – La pel·lícula ‘Un cel de plom’, dirigida per Miquel Romans i coproduïda per TV3, narra la vida de la jove republicana i feminista Neus Català. El film, […]

Agències 06/04/2022

ACN Barcelona – La pel·lícula ‘Un cel de plom’, dirigida per Miquel Romans i coproduïda per TV3, narra la vida de la jove republicana i feminista Neus Català. El film, que es roda aquests dies a Torrebonica, entre Sabadell i Terrassa, explica el retorn de França de Català, després d’haver estat presonera de l’exèrcit alemany al camp de concentració de Holleischen. La història està basada en el llibre homònim de Carme Martí. Romans s’estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquesta cinta basada en l’any de la vida de l’activista de la resistència francesa, interpretada per Nausica Bonnín, que torna a casa després de fer treballs forçats en una fàbrica nazi a Txecoslovàquia.

Al costat de Bonnín apareixen al film Raquel Lascar, Roger Batalla, Iria del Rio, Natalia Barrientos, Paula Vélez i Laura Conejero, entre d’altres.