Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El Consell per la República ofereix defensa jurídica als docents “que vegin vulnerats els seus drets lingüístics”

ACN Barcelona.-El Consell per la República ha elaborat un informe jurídic adreçat principalment a la comunitat educativa que recull possibles accions legals per a “les persones que vegin vulnerats els […]

Agències 14/12/2021

ACN Barcelona.-El Consell per la República ha elaborat un informe jurídic adreçat principalment a la comunitat educativa que recull possibles accions legals per a “les persones que vegin vulnerats els seus drets lingüístics”. L’entitat ha anunciat en un comunicat aquest dimarts que ha iniciat una ronda de reunions amb sindicats, juristes i agents educatius per traçar una estratègia de defensa jurídica i institucional davant del “setge” a la llengua catalana. Ho fa arran de la sentència que obliga una escola de Canet de Mar (Maresme) a fer el 25% d’assignatures en castellà en una classe de P5.

L’entitat també ha enviat una carta al Govern demanant-li que apliqui la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) “que fixa el règim lingüístic derivat de l’Estatut” i expressant la seva preocupació pel “progressiu deteriorament de la situació lingüística” a Catalunya “en un context de diagnòstic crític”. El Consell per la República creu que la Generalitat “ha de liderar institucionalment una resposta executiva i de caràcter urgent” davant de “l’espanyolisme més agressiu per promoure la minorització de la llengua catalana i la segregacióde la nostra comunitat nacional”.