Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

El Clúster de l’Automoció recorda a Janet Sanz el pes del sector en l’economia catalana

ACN Barcelona.-El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) enviarà a la tinent d’alcalde de Barcelona, Janet Sanz, un informe per recordar-li el pes del sector en l’economia catalana. […]

Avatar
Agències 24/04/2020

ACN Barcelona.-El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) enviarà a la tinent d’alcalde de Barcelona, Janet Sanz, un informe per recordar-li el pes del sector en l’economia catalana. Amb aquest gest, el CIAC respon a Sanz, que en un seminari va dir que calia aprofitar la crisi del coronavirus per “evitar” que “es torni a reactivar” la indústria de l’automòbil. A través d’un comunicat difós aquest divendres, el clúster ha explicat que li ha fet arribar un informe del sector, elaborat per la consultora KPMG, que conclou que en aquest sector hi treballen més de 143.000 persones, xifra que equival a més d’un 4% de la població ocupada a Catalunya, i que la seva facturació és de gairebé 24 milions d’euros.

El president del CIAC, Josep Maria Vall, ha considerat, a través d’un comunicat, que “sembla evident que les declaracions s’han fet sense tenir informació clara i detallada”. Per aquesta raó el clúster ha decidit enviar una còpia de l’informe del sector, presentat fa un any.Vall ha recordat a la tinent d’alcalde de Barcelona que la indústria aposta “pel cotxe elèctric com a solució més immediata o pel cotxe de pila de combustible” perquè també comparteix la “preocupació pel medi ambient”. “El sector està en un canvi permanent i sabem que la solució de futur passa per vendre mobilitat”, ha explicat. Finalment, ha considerat que “amb l’informe la regidora es podrà fer una idea de l’interessant futur” que té el sector i que cal “treballar conjuntament i evitar declaracions sense sentit”.Paral·lelament, el CIAC ha convidat a Janet Sanz a la presentació del Pla Estratègic 2020-2024, dissenyat pel mateix CIAC, que s’havia de fer fa unes setmanes i que s’ha posposat per la crisi sanitària.