Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Dincat lamenta que les mesures d’ocupació anunciades pel Govern són “insuficients” i “arriben tard”

ACN Barcelona.-Dincat ha lamentat que les mesures d’ocupació anunciades pel Govern aquest dimecres són “insuficients” i “en cap cas són extraordinàries ni mobilitzen nous recursos econòmics”. L’organització ha valorat positivament […]

Avatar
Agències 15/05/2020

ACN Barcelona.-Dincat ha lamentat que les mesures d’ocupació anunciades pel Govern aquest dimecres són “insuficients” i “en cap cas són extraordinàries ni mobilitzen nous recursos econòmics”. L’organització ha valorat positivament l’anunci fet pel Departament de Treball i Afers Socials de destinar 74,6 MEUR a tres convocatòries d’ajuts per a l’ocupació de persones amb discapacitat però ha considerat que “arriben tard” i no donen resposta a totes les necessitats i problemes de les entitats que atenen aquest col·lectiu. Així, ha considerat un primer pas bàsic el pagament de bestretes i la reactivació de convocatòries ordinàries, però ha esperat que el Govern “no doni per assolits els reptes que tot just començar a afrontar”.

Dincat ha fet referència a l'”enorme inseguretat” viscuda durant les darreres setmanes a l’espera d’una resposta per part de la Generalitat i ha assegurat que, tot i l’anunci d’aquest dijous, no s’ha donat resposta a moltes de les demandes del sector. Entre les principals reclamacions hi ha incrementar durant el 2020 les subvencions del salari mínim interprofessional fins al 75%, segons les dificultats d’inserció laboral, o la necessitat d’una convocatòria de subvenció d’inversions pel manteniment i la creació de nous llocs de treball. També ha recordat que han demanat en diverses ocasions crear una taula de diàleg per revisar l’actual model i per concretar en un pla de xoc les mesures de reactivació econòmica que garanteixin un futur “digne” per a les persones amb discapacitat intel·lectual. A més, ha apuntat que els centres especials de treball continuen preocupats per la seva viabilitat econòmica i asseguren que cal “continuar treballant amb urgència” en aquesta línica per complir amb el compromís social que garanteixi el manteniment i la creació d’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual.