Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Depana i SEO/BirdLife aplaudeixen la paralització de l’ampliació de l’aeroport perquè es posava en risc el delta

ACN Barcelona.-Les entitats ecologistes Depana i SEO/BirdLife fan una valoració positiva sobre l’anunci del govern espanyol de paralitzar l’ampliació de l’aeroport del Prat i adverteixen que “cap pressió política pot […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-Les entitats ecologistes Depana i SEO/BirdLife fan una valoració positiva sobre l’anunci del govern espanyol de paralitzar l’ampliació de l’aeroport del Prat i adverteixen que “cap pressió política pot posar en perill la conservació de l’espai protegit delta del Llobregat”. Així mateix, les organitzacions destaquen el suport social rebut perquè no segueixi endavant un projecte que “va en contra del model de desenvolupament i de futur que han de marcar les polítiques d’aquest país”. “Un model que ha de, a més de tenir cura dels recursos naturals, garantir la conservació de la biodiversitat per assegurar un planeta just, segur i sa”, afirmen.

“Amb la signatura de l’acord de l’ampliació a l’inici de vacances, es pretenia passar per sobre de l’oposició al projecte que, a poc a poc, anava agafant força. A més, es parlava d’un projecte que no s’ha arribat a conèixer en detall, però que sí anava incrementant, a mesura que passaven les setmanes, els beneficis i futurs llocs de treball que anava a aportar, sense contrastar ni estar basat en cap dada de rigor”, apunten les organitzacions. “El projecte suposaria un increment de les emissions, de l’impacte sobre el Parc Agrari i els espais naturals i enfortiria una centralització en el transport que no beneficia en absolut un canvi de model ambiental i social”, afegeixen.”Sembla ser que l’èxit previst de la manifestació del 19 de setembre ha provocat un terratrèmol en el si dels defensors de l’ampliació que posa en seriós risc la pròpia ampliació”, afirmen les organitzacions. Depana i SEO/BirdLife consideren que és un moment molt delicat i que no es pot abaixar la guàrdia, sobretot per les possibles pressions. Les organitzacions insisteixen que l’ampliació de l’aeroport del Prat és insostenible, i que el seu desenvolupament aguditzaria una situació desfavorable per a la conservació d’un espai natural protegit, el delta del Llobregat, pel qual ja hi ha un avís clar des d’Europa per la seva greu situació d’amenaça.Depana i SEO/BirdLife conclouen que “potser és el moment de deixar de volar sense rumb i començar per compensar adequadament el que s’ha fet malament durant els últims 25 anys en aquest espai natural”. “No podem anar en contra dels temps i retrocedir cap a mitjans del segle XX quan ens arriben fons europeus de segle XXI. És el moment d’apostar per la conservació de la biodiversitat i garantir un bon estat de salut dels recursos naturals que ens sustenten, i d’una naturalesa sana que ens permeti esmorteir l’impacte de l’activitat humana gràcies als serveis ecosistèmics que ens ofereix”. A més, les organitzacions manifesten que estan atentes al desenvolupament del projecte d’ampliació de l’aeroport de Madrid-Barajas.