Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Cunit i Cubelles reclamen la gratuïtat del peatge de la C-32 en sentit Barcelona

ACN Cunit – Els alcaldes de Cunit i Cubelles, Jaume Casañas i Rosa Fonoll, reclamen un cop més la gratuïtat del peatge de la C-32 en sentit Barcelona. Els batlles […]

Agències 14/03/2023

ACN Cunit – Els alcaldes de Cunit i Cubelles, Jaume Casañas i Rosa Fonoll, reclamen un cop més la gratuïtat del peatge de la C-32 en sentit Barcelona. Els batlles s’han reunit aquest dimarts per exigir el canvi, que garantiria que els conductors entre aquests municipis tinguin les mateixes condicions tant si es dirigeixen en sentit Tarragona com Barcelona. Això permetria, de retruc, que la C-31 es converteixi en una travessia urbana entre les dues localitats, gràcies a la conversió de la C-32 en la ronda del Penedès. “Demanem al Govern que, de la mateixa manera que ha alliberat el tram entre Cubelles i el Vendrell, també ho faci entre Cubelles i Vilanova i la Geltrú i Sitges”, reclama Casañas.

L’alcalde remarca que els municipis afectats suporten el pas d’uns 25.000 vehicles cada dia, un fet que redueix la seguretat i incrementa la contaminació en la trama urbana. “Com a ciutadans del Penedès Marítim ens mereixem una mobilitat segura, ràpida i gratuïta com la resta del país”, reivindica. 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, assegura que la gratuïtat en sentit sud no soluciona el problema de mobilitatg de l’entorn. “No soluciona l’alt volum de vehicles que passen per la nostra travessia urbana, sinó tot el contrari, agreuja la situació incrementant considerablement el trànsit al municipi”, apunta.

En aquest sentit, denuncia que el Baix Penedès és una de les comarques on la Generalitat menys hi inverteix. Un greuge, considera, tenint en compte que després de la pandèmia hi ha molts ciutadans que s’hi han mudat i, per tant, han fet que es dispari la mobilitat en cotxe privat, fet pel qual calen solucions que passin per reformular la C-31 amb la gratuïtat de la C-32.

Amb tot, creu que la proximitat de les eleccions municipals suposen un fre pel Govern a l’hora de prendre decisions: “Som una bona colla d’alcaldes i ens mereixem un respecte”, diu.