Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Cs registra una proposició de llei per eliminar les pensions a expresidents del Govern i del Parlament i a exconsellers

ACN Barcelona – Ciutadans ha registrat una proposició de llei per eliminar les assignacions temporals i pensions als expresidents del Parlament i de la Generalitat i a exconsellers. La iniciativa […]

Agències 13/03/2023

ACN Barcelona – Ciutadans ha registrat una proposició de llei per eliminar les assignacions temporals i pensions als expresidents del Parlament i de la Generalitat i a exconsellers. La iniciativa de Cs arriba poques hores després que el PSC hagi entrat a registre una llei per eliminar les pensions només en el cas de la presidència de la cambra legislativa. Des de Cs celebren que el PSC “hagi rectificat i estigui disposat a eliminar aquests beneficis” i asseguren que el seu grup fa anys que defensa aquesta posició. Precisament per això s’han compromès a facilitar la tramitació de la proposició dels socialistes perquè és “una antiga reivindicació de Cs”.

En un comunicat el grup taronja ha apuntat que “el canvi de postura del PSC i d’ERC” podria estar motivat per “la polèmica que suscitaria si l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, reclamés el cobrament de sous i pensions actualment previstos en la llei”.

Al text registrat per Ciutadans argumenten que la llei estava pensada “per afavorir a persones concretes”, a qui “es regalava unes retribucions econòmiques extraordinàries que no tenien cap justificació ja que no s’obtenia a canvi d’elles cap contraprestació”. “El comportament personal d’alguns que estan actualment rebent-les està als antípodes de la dignitat i la correcció corresponents a les funcions exercides”, afegeixen.

“La llei només ha servit per a regalar a determinades persones recursos públics a canvi de res i per a enaltir-les en el marc d’una política de pompa i ostentació absolutament estèril i apartada de les conviccions democràtiques del servei honest a la cosa pública”, conclouen al comunicat.

Eliminar privilegis al cap de l’oposició

A banda, Cs ha registrat una segona proposició de llei per modificar la norma que regula l’estatus del cap de l’oposició. El grup taronja considera que cobren una retribució “extraordinària”, tant pel que fa a recursos humans com econòmics i materials i proposen eliminar-la. “No té cap justificació la concessió del privilegi de la retribució extraordinària ja que no trobem cap motiu per destacar al president del principal grup de l’oposició per damunt de la resta de presidents de grups parlamentaris”, justifiquen.

Ciutadans assegura que tant Inés Arrimadas com Carlos Carrizosa van renunciar al cobrament de complements econòmics quan eren caps de l’oposició. A més, afirmen que aquesta norma es va instaurar “a mida per a Artur Mas” i consideren que “no tenen sentit en un parlament autonòmic”.