Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Comanegra impulsa la Fira del Llibre Únic per reivindicar les obres de fons

ACN Barcelona.-La primera edició de la Fira del Llibre Únic, impulsada per Comanegra, reivindicarà les obres de fons i se celebrarà el 12 de juny a la Fàbrica Lehmann. Comanegra […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-La primera edició de la Fira del Llibre Únic, impulsada per Comanegra, reivindicarà les obres de fons i se celebrarà el 12 de juny a la Fàbrica Lehmann. Comanegra engega un festival anual dedicat al llibre de fons, amb activitats especials concentrades en un sol dia i la implicació de llibreters, editors i distribuïdors. En aquesta jornada 11 editorials presentaran un exemplar del seu catàleg amb més de dos anys d’antiguitat. Enguany hi participaran Adesiara, Anagrama, Arcàdia, Blackie Books, Comanegra, Edicions de 1984, Edicions de la Ela Geminada, L’Altra Editorial, Libros del Zorro Rojo, Males Herbes i Minúscula.

A la Fira, Comanegra hi ha convidat 10 editorials que en aquella jornada disposaran d’una parada cadascuna al pati de la Fàbrica Lehmann. A la parada, posaran a la venda un únic títol que haurà de complir dues condicions: tenir almenys dos anys d’antiguitat i haver estat escollit perquè, en el moment de la seva publicació, no va rebre tota l’atenció pública que es mereixia.En declaracions a l’ACN, Joan Sala, director de Comanegra, ha explicat que la Fira del Llibre Únic, ha explicat que “és una defensa del llibre de fons i de l’espai de tranquil·litat per parlar d’una obra que ja té una història i que l’editor considera que és important per a la seva editorial”. La fira, que arrencarà a les 11.00 fins a les 20.00, tindrà una sèrie d’activitats organitzades per cadascun dels editors. “No poden ser les típiques presentacions habituals dels llibres i han de tenir una gràcia especial”. Les onze editorials descobriran el seu llibre únic amb una activitat especial de 30 minuts ja siguin concerts, peces teatrals, jocs, performances…Llibreries Sala ha explicat que la Fira del Llibre Únic també tindrà una continuïtat a les llibreries. “Són moltes les que s’adhereixen i compren packs dels onze llibreries que s’anunciaran el dia 12 de juny a la Fàbrica Lehmann”. Sala ha remarcat que aquests llibres tindran així una segona vida després de portar un temps fora de les llibreries. La distribuïdora Les Punxes col·labora amb la Fira del Llibre Únic per oferir aquests packs especials a les llibreries que vulguin recuperar aquests llibres.Pel que fa l’origen de la iniciativa, Sala ha apuntat que des de Comanegra se’n van adonar en temps de pandèmia que quan els lectors accedien al seu web per comprar llibres “feien un viatge a descobrir unes obres que per a ells eren novetats, però que ja feia anys que estaven publicades i no estaven a les llibreries”. En aquest context, se’ls va ocórrer tirar endavant aquesta fira perquè alguns llibres tinguin “una segona oportunitat”.