Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Colau insisteix en reclamar un protocol perquè l’oci nocturn obri abans de la Mercè i ajudar així a “descongestionar”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat el Govern a treballar en un protocol que permeti l’obertura de l’oci nocturn. Ha insistit que seria bo que això passés abans […]

Avatar
Agències 06/09/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat el Govern a treballar en un protocol que permeti l’obertura de l’oci nocturn. Ha insistit que seria bo que això passés abans de la Mercè perquè “ajudaria a descongestionar” i a evitar aglomeracions. En declaracions a TV3, ha reconegut que si ja no hi ha toc de queda però l’oci nocturn continua tancat, es produeix un “efecte crida” que afavoreix les concentracions. Ha insistit que no és responsabilitat seva decidir sobre aquest protocol i per això no ha volgut entrar en debatre si s’haurien de fer tests d’antígens a l’entrada dels locals o com s’hauria de fer, però sí ha valorat que cal un pla “que no sigui obrir i ja està”. “Si es distribueix l’oferta pot ser positiu per a tothom”, ha dit.

Colau ha tornat a defensar que, si continua la millora de les dades sanitàries i avança la vacunació, de manera progressiva i amb condicions puguin reobrir aquestes activitats. “Si li dius a la gent que pot sortir però hi ha poca oferta hi ha un desequilibri i s’ha d’equilibrar”, ha valorat. En tot cas, ha assegurat que durant la Mercè hi haurà reforços de seguretat i neteja i que s’està treballant amb la màxima lleialtat i col·laboració amb la Generalitat.