Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Colau garanteix que el Primavera Sound podrà repetir l’edició ampliada a dos caps de setmana el 2023

ACN Barcelona.- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha garantit aquest divendres que el Primavera Sound podrà repetir l’edició ampliada a dos caps de setmana el 2023. En una compareixença des […]

Agències 17/12/2021

ACN Barcelona.- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha garantit aquest divendres que el Primavera Sound podrà repetir l’edició ampliada a dos caps de setmana el 2023. En una compareixença des de l’Ajuntament, Colau ha assegurat que està “fora de discussió” que el festival es queda a Barcelona i ha refermat el “compromís” de la ciutat amb el Primavera. Després que aquests dies s’hagi posat en qüestió la continuïtat del festival més enllà del 2022, el consistori i els organitzadors del festival mantindran una reunió aquest mateix divendres. Segons ha dit Colau, ha donat l’ordre perquè el format ampliat a dos caps de setmana que ja està previst per al 2022 es repeteixi també el 2023.

Malgrat el tancament de files amb el futur del festival, Colau no ha precisat si serà un format que ja es quedarà com l’habitual i ho ha vinculat explícitament a l’excepcionalitat de la covid, que va provocar la cancel·lació de les edicions del 2020 i el 2021.D’altra banda, també ha associat la idea de fer un format ampliat del festival al fet que es donin totes les condicions de “retorn social” als barris més propers on se celebra.L’amenaça de marxar de BarcelonaEl director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, va posar en dubte aquest dijous l’edició 2023 en una entrevista a ‘La Vanguardia’. Els impulsors del certamen acusaven l’Ajuntament de Barcelona de desentendre’s del festival. “No hi tenen cap tipus d’implicació”, va declarar Ruiz. Per Ruiz, el consistori no feia “cap esforç” per a la continuïtat de l’esdeveniment, que volien mantenir en un format de dos caps de setmana. A més, denunciaven que els havien multiplicat el lloguer del terreny “per disset”. “Farem el festival el 2022 i el 2023 ja ho veurem. No crec que hi hagi Primavera el 2023”, advertien, alhora que constataven que buscaven una altra ciutat on celebrar-lo.Segons els directors, l’empresa municipal que gestiona l’espai del Fòrum, BSM els va enviar una carta on els deien que “no se’ls acudís contractar grups i artistes per al 2023” i reclamaven una resposta “abans de finals d’any”. En una compareixença al migdia, el tinent d’alcaldia de Cultura Barcelona, Jordi Martí, ja va sortir al pas de l’amenaça del Primavera Sound d’abandonar la ciutat estenent la mà als organitzadors. “És massa el que el Primavera aporta a la ciutat i a la inversa com per no arribar a un acord”, va defensar. Martí va sostenir però que “l’acord” amb el festival era que es fes una edició especial de dos caps de setmana tan sols el 2022, després de dos anys en blanc per la pandèmia. 500 concerts amb més de 400.000 persones de públicEl Primavera Sound 2022 programarà més de 400 bandes que actuaran del 2 al 12 de juny al Parc del Fòrum i a sales de concerts de la ciutat. Seran 11 dies ininterromputs amb 500 concerts que tindran les seves jornades principals al Parc del Fòrum durant dos caps de setmana, del 2 al 4 de juny i del 9 al 11 juny i que el dia 12 acomiadarà amb la festa Brunch – On the Beach. Entremig, del 5 al 8 de juny, el Primavera Ciutat portarà més de 150 concerts per diverses sales de Barcelona. El cartell dels caps de setmana serà diferent entre si, excepte alguns artistes destacats que sí que duplicaran la presència. El pressupost és superior a 50 milions d’euros i s’espera una assistència de més de 400.000 persones en l’acumulat de tota la setmana.