Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Colau carrega contra l’ampliació de l’aeroport al Senat i demana a la ministra de Transports que paralitzi l’acord

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat aquest dimecres contra l’ampliació de l’aeroport del Prat en el marc de la presentació de la iniciativa CitiES 2030: ‘Les ciutats espanyoles […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat aquest dimecres contra l’ampliació de l’aeroport del Prat en el marc de la presentació de la iniciativa CitiES 2030: ‘Les ciutats espanyoles davant el repte de la neutralitat climàtica’, que s’ha celebrat al Senat. Colau ha insistit que es tracta d’una proposta que no respon a la “nova mobilitat”, i per això ha demanat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que paralitzi l’acord. “Les propostes del segle passat, s’han de deixar al segle passat”, ha reblat, “l’ampliació de l’aeroport va en contra del que hem firmat aquí”. Colau també ha remarcat la necessitat de disposar de grans “regulacions” que no es poden fer des de les ciutats.

Barcelona ha participat en la taula ‘El compromís de les grans’, on Colau ha signat una declaració institucional juntament amb els seus homòlegs de Sevilla, Juan Espadas, de Madrid, José Luis Martínez-Almeida i de València, Joan Ribó, per transformar les seves ciutats i accelerar la transició energètica i ecològica abans de 2030.Precisament, la jornada tenia com a objectiu reconèixer, compartir i donar suport a l’esforç dels diferents municipis, així com intercanviar iniciatives, dificultats, experiències i projectes a l’hora d’afrontar els reptes per avançar cap a la sostenibilitat urbana i la neutralitat climàtica.Colau ha assenyalat que la situació és “critica” i, malgrat que sigui tard per evitar el canvi climàtic, les accions que es facin durant aquesta dècada seran clau per evitar un “fracàs” com a generació. L’alcaldessa ha remarcat que la capital catalana fa temps que treballa en diferents aspectes com per exemple, la mobilitat o el reciclatge. Això sí, ha subratllat que en molts casos falten “recursos” per poder dur a terme “transformacions de veritat”.En aquest sentit, la batlle ha insistit que fan falta “regulacions”. “No podem demanar a la ciutadania que faci esforços, i que després no hi hagi limitacions en certs temes”, ha especificat.Pel que fa a l’aeroport, Colau ha estat d’allò més dura apel·lant a la necessitat de dur a terme transformacions que afavoreixin una mobilitat sostenible. L’alcaldessa ha remarcat que s’hauria d’eliminar els vols curts i apostar per altres mitjans de transport, com per exemple, el tren. Una possibilitat que també aportaria, creu, més “treball de qualitat”.