Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Chacón demana a Sánchez que demori la taxa d’autònoms per estalviar 185 MEUR mensuals a 540.000 empresaris

ACN Barcelona.-Àngels Chacón ha demanat aquest dilluns a l’executiu de Pedro Sánchez que apliqui una demora a la taxa mensual dels autònoms. La consellera d’Empresa i Coneixement ha assegurat que […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-Àngels Chacón ha demanat aquest dilluns a l’executiu de Pedro Sánchez que apliqui una demora a la taxa mensual dels autònoms. La consellera d’Empresa i Coneixement ha assegurat que a Catalunya la mesura beneficiaria 540.000 persones, que satisfan un import mensual de 185 milions d’euros. “L’Estat ho podria assumir, i ajudaria els autònoms en uns moments molt difícils”, ha afirmat a TV3. Chacón també ha lamentat que el decret aprovat aquest diumenge a última hora per l’executiu estatal “deixa desprotegits molts col·lectius”. També ha alertat que hi ha serveis essencials que impliquen indústries auxiliars que potser no són considerades com a tal, i que si aquestes auxiliars no poden treballar, al final l’essencial tampoc ho podrà fer.

Per intentar solucionar aquesta eventualitat, Chacón ha anunciat que la Generalitat ha publicat un formulari perquè les empreses afectades puguin demostrar que són auxiliars d’aquestes essencials. “Això haurà de fer que s’activin una altra vegada”.Més enllà d’això, Chacón ha criticat que l’executiu encapçalat per Pedro Sánchez no està prenent mesures per pal·liar la crisi econòmica que comportarà el coronavirus. “A Catalunya el 95% del teixit empresarial està format per Petites i Mitjanes Empreses, que han deixat de tenir ingressos d’un dia per l’altre”. Per això ha demanat una moratòria en el pagament d’impostos. “Si no tractem adequadament la crisi econòmica en vindrà una de social”, ha advertit.Chacón també ha advertit que retornar a l’activitat un cop superada la crisi del coronavirus no serà fàcil, atès que l’economia catalana està molt “interconnectada” amb la dels països de l’entorn. En aquest sentit ha posat l’exemple del turisme, i, de cara a l’estiu, i pensant en un escenari de recuperació, ha animat la ciutadania de Catalunya a passar les vacances al país per ajudar el sector.