Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

CCOO torna a ajornar la vaga als supermercats de Glovo prevista per aquest cap de setmana

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha anunciat aquest dijous al migdia que torna a ajornar la vaga prevista per als dies 10, 11 i 12 de setembre als mercats de Glovo […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha anunciat aquest dijous al migdia que torna a ajornar la vaga prevista per als dies 10, 11 i 12 de setembre als mercats de Glovo després dels darrers contactes amb l’empresa, que ha posat sobre la taula la possibilitat d’efectuar contractacions indefinides de forma directa. La mesura afectaria tota la plantilla de repartidors dels establiments, una de les principals reivindicacions del sindicats i que els va portar a convocar la protesta. El sindicat ha assenyalat que analitzarà la continuïtat dels contactes amb l’empresa i farà un seguiment d’aquesta contractació amb l’objectiu que cap treballador es quedi fora. En funció de com es dugui a terme, CCOO es plantejarà o no emprendre noves mobilitzacions de cara al futur.

Paral·lelament, CCOO ha ampliat la denúncia a Inspecció de Treball contra Glovo per cessió il·legal de treballadors amb altres denúncies per l’incompliment del Salari Mínim Interprofessional, de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la vulneració del dret fonamental de vaga.Segons CCOO, aquesta ha estat la primera vaga convocada legalment que ha tingut lloc en una empresa de repartiment de la plataforma digital a Europa. La setmana passada, CCOO també va optar per ajornar la vaga per als dies 3, 4 i 5 de setembre per donar una “oportunitat” a l’espai de negociació obert amb l’empresa. En canvi, el cap de setmana anterior el sindicat sí va celebrar una vaga per demanar la contractació directa, entre d’altres millores laborals.