Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Catalunya participa en un projecte europeu per implantar eines innovadores als ports petits i mitjans

ACN Barcelona.-Catalunya participa al projecte europeu PSAMIDES per optimitzar el funcionament dels ports petits i mitjans a través de la implantació d’eines innovadores. L’objectiu és que aquestes eines permetin gestionar […]

Agències 04/02/2020

ACN Barcelona.-Catalunya participa al projecte europeu PSAMIDES per optimitzar el funcionament dels ports petits i mitjans a través de la implantació d’eines innovadores. L’objectiu és que aquestes eines permetin gestionar fluxos turístics, controlar millors els costos, proporcionar més serveis als usuaris i estimular l’eco-innovació reduint les externalitats ambientals derivades de l’activitat turística. El projecte té un pressupost de 2,8 milions d’euros, un 85% dels quals finançats a través del programa europeu Interreg MED de FEDER/IPA.

La primera línia de treball del projecte busca crear una comunitat de creixement blau de ports petits i mitjans a partir d’un enfocament transnacional per aconseguir que aquests ports puguin crear un ecosistema de negocis integrat que doni suport a la innovació i superi la limitació de fons i de personal actual. La segona línia és la millora de la governança del creixement blau, crear una eina i una metodologia de governança multinivell efectiva que permeti capitalitzar les experiències de gestió. El projecte posarà en relació els ports i el turisme costaner i marítim, dos sectors que combinats representen el 51% del valor afegit brut, el 69% dels llocs de treball i el 61% dels beneficis del total de l’economia blava de la Unió Europea (UE), que es concentra en la Mediterrània. El projecte inclou una desena de socis: Ports de la generalitat, Ports Illes Balears, Ports de Sète, Port de Càndia, Pole Mer Med, Athena R&I Center, IMT Montenegro, la Universitat de Rijeka, SAS Noveltis i l’EPM.