Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Brussel·les reclama una multa diària contra Polònia fins que no acati les decisions del TJUE

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha reclamat una multa diària contra Polònia fins que no acati les decisions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Al juliol, el Tribunal Constitucional polonès va […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha reclamat una multa diària contra Polònia fins que no acati les decisions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Al juliol, el Tribunal Constitucional polonès va declarar inconstitucionals unes mesures cautelars del TJUE per suspendre el règim disciplinari del Tribunal Suprem polonès. La Comissió Europea ha demanat aquest dimarts a l’alt tribunal amb seu a Luxemburg que sancioni el país fins que no implementi les cautelars, deixant en mans dels magistrats l’import de la multa. Malgrat collar el govern ultraconservador de Llei i Justícia per les reformes judicials, Brussel·les manté oberta la via del diàleg.

“Estem disposats a treballar amb les autoritats poloneses per trobar solucions”, ha afirmat la vicepresidenta de la CE per als Valors, Vera Jourová.Brussel·les havia donat un ultimàtum a Varsòvia fins al 16 d’agost per complir amb les cautelars del TJUE. “La CE considera que Polònia no ha adoptat les mesures necessàries per complir amb la decisió del tribunal”, diu ara l’executiu comunitari en un comunicat on critica que la cambra disciplinària del Tribunal Suprem polonès continua funcionant.