Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Barcelona acollirà el simposi ISEA l’any 2022 amb el lema ‘Possibles’

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà la celebració de l’International Symposium on Electronic Arts (ISEA) l’any 2022 amb el lema ‘Possibles’ del 10 al 16 de juny i la UOC com a principal […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà la celebració de l’International Symposium on Electronic Arts (ISEA) l’any 2022 amb el lema ‘Possibles’ del 10 al 16 de juny i la UOC com a principal soci i impulsor. L’anunci s’ha fet aquest dimecres en el marc del festival Ars Electronica Garden. Com han explicat els seus organitzadors ISEA és “un dels esdeveniments anuals més importants i consolidats arreu del món constituït com a punt de trobada per generar la intersecció directa entre l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat”. La cita comptarà amb la col·laboració del CCCB, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i la New Art Foundation.

Després de 25 anys des del primer simposi, Barcelona acollirà al 2022 una nova edició d’ISEA, com han destacat els organitzadors, “gràcies a la implicació d’una comunitat local i internacional entusiasta disposada a treballar junts per a desenvolupar aquest camp interdisciplinari”. ISEA és un punt de trobada per artistes, científics, tecnòlegs i teòrics per “compartir la seva investigació juntament amb els seus últims prototips, desenvolupaments tecnològics o obres artístiques vinculades a la ciència i la tecnologia”. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha considerat una “gran notícia” que Barcelona sigui seu d’ISEA, ja que és una oportunitat “per connectar el món de l’art, la ciència i la societat amb la comunitat cultural del país. Les polítiques culturals, que ja estem desenvolupant des del Departament de Cultura, han de poder acompanyar projectes com aquest, creats per tots vosaltres, projectes capdavanters, líders i avantguardistes”, ha manifestat. Per la seva part, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí, ha assenyalat que digitalitzar “no vol dir anar posant pantalles i ordenadors”. En aquest sentit, creu que el festival Ars Electronica Garden i el congrés d’ISEA a Barcelona l’any que ve han de permetre “aquesta reflexió profunda i també assenyalar que Barcelona torna a estar a l’avantguarda dels canvis que avui s’exigeixen a les ciutats, al país i al món sencer”.