Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Albiach celebra que amb l’acord de pressupostos amb el Govern “perd Endesa i Foment i guanyen els catalans”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha celebrat que amb l’acord de pressupostos al qual han arribat amb el Govern “perd Endesa, perd Foment, perd Blackstone i guanyen els catalans”. Davant del consell nacional de Catalunya en Comú aquest dissabte ha defensat l’entesa amb l’executiu perquè “ha servit per reorientar les prioritats” als comptes. Després que el PSC s’hagi mostrat recelós per l’ajust de l’impost de patrimoni que han pactat els comuns, Albiach els ha advertit que “anar en contra d’aquest impost és anar en contra de les polítiques que tira endavant el govern espanyol i posar-se al costat de la patronal, que el vol recórrer al TC”.

Els comuns i el Govern han pactat introduir els “ajustos necessaris” en l’impost de patrimoni per adaptar-lo a l’impost estatal sobre les grans fortunes. Al PSC, amb qui l’executiu continua negociant els comptes, ja que amb ECP no n’hi ha prou, els “grinyola” aquesta part. Albiach ha dit que aquest posicionament és “difícil d’entendre” perquè “l’acord trasllada l’acord de solidaritat del govern espanyol a Catalunya” i va en la línia de les polítiques que tira endavant el govern espanyol. Calculen que suposarà un augment de 12 MEUR per a la Generalitat, una xifra que els comuns diuen que es poden traduir en tres o quatre centres educatius.

Publicitat

La dirigent dels comuns ha lloat “els passos de gegant i d’altres amb balanços més humils” que es fan gràcies a l’acció del seu grup parlamentari, ja que “qualsevol millora en la vida de la gent és una victòria”. “Mai renunciarem a aconseguir victòries per a la gent”, ha argumentat quatre dies després que hagin tancat un acord de pressupostos amb l’executiu després d’una negociació “difícil” en què els ha costat “arrossegar” ERC cap a algunes de les seves posicions.

Albiach ha admès que l’acord de pressupostos no reuneix tot els punts del programa de Govern dels comuns, però que tot i així han aconseguit avenços en sanitat, en sobirania energètica, per l’habitatge o en feminismes. La líder d’ECP ha dit que els pressupostos de la Generalitat no es poden convertir en una “arma llancívola” perquè fer-ho seria “menystenir les necessitats de la ciutadania”.

“La gent que està fotuda, la gent que necessita veure el seu metge de capçalera o que necessita atenció domiciliària no pot dependre de si hi ha eleccions l’any que ve o de si estem o no al govern”, ha raonat Albiach, que ha dit que fer això seria actuar amb una “lògica perversa”. Amb tot, ha dit que aquest acord amb el Govern “no vol dir res més que això” i que han prioritzat “el què i no el qui”. “Veient el contingut de l’acord, queda clar que mai 8 diputats havien rendit tant”, ha tret pit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió