Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Aena s’adjudica la gestió d’11 aeroports al Brasil incloent el de Congonhas Sao Paulo

ACN Barcelona – Aena s’ha adjudicat aquest dijous la gestió d’11 aeroports al Brasil incloent el de Congonhas Sao Paulo. Els equipaments estan ubicats en quatre estats: Sao Paulo, Mato […]

Agències 18/08/2022

ACN Barcelona – Aena s’ha adjudicat aquest dijous la gestió d’11 aeroports al Brasil incloent el de Congonhas Sao Paulo. Els equipaments estan ubicats en quatre estats: Sao Paulo, Mato Grosso del Sur, Minas, Gerais y Pará. La concessió té un termini de 30 anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga de cinc anys més. La seva firma està prevista pel febrer del 2023. Els aeroports adquirits van registrar el 2019 un total de 26,8 milions de passatgers, el 12% del trànsit aeri de tot el país. El preu de l’adjudicació – com a resultat d’una subhasta pública – ha estat de 2.450 milions de reals brasilers, aproximadament 468 milions d’euros (MEUR).

D’aquesta forma, l’import total de l’operació, amb la suma dels compromisos indicats al plec de concessió, ascendeix a uns 780 MEUR. L’aeroport de Congonhas, amb 22,8 milions de passatgers a l’any, és el de més trànsit del grup i el segon amb més passatgers del Brasil.

Es tracta de la major operació internacional realitzada fins ara per Aena. En aquest sentit, el seu president i conseller delegat, Maurici Lucena, ho ha definit com una “garantia de futur”. “El potencial de Brasil és indiscutible”, ha assegurat. Amb aquesta darrera operació, l’empresa operarà una xarxa de 17 aeroports al Brasil.